A kedvezményezett neve: Nyírmihálydi Község Önkormányzata

A projekt címe: Nyírmihálydi belterületi kerékpárút építése

A szerződött támogatás összege: 260 325 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a 471. sz. közút menti külterületi kerékpárút szakaszok összekötése és hálózatba kapcsolása valósul meg a Nyírmihálydi belterületén lévő 1.585 m hosszúságú szakasz kiépítésével.

A beruházás a település két végén található külterületi kerékpárutakat összekötő kerékpárút fejlesztését célozta meg. A tervezett nyomvonalon egyesített gyalog- és kerékpárút épült. Az építés az alábbi utcákon valósult meg:

 

-        Nyírmihálydi Debreceni út: egyesített gyalog- és kerékpárút;

-        Nyírmihálydi Petőfi Sándor út: egyesített gyalog- és kerékpárút;

-        Nyírmihálydi Bátori utca: egyesített gyalog- és kerékpárút.

 

A meglévő kerékpárutak és a jelen felhívásra benyújtott pályázatok eredményeként komplex kerékpárút hálózat alakulhat ki a térségben. A fejlesztés keretében javul a munkaerő mobilitása, elérhetőbbé válnak a település által nyújtott közszolgáltatások, illetve gazdasági lehetőségek ugyanakkor javul Nyírbátor, mint járásközpont elérhetősége is. A projekt célja a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése, a gépjármű forgalom, ezáltal a káros anyag kibocsátás, légszennyezés és zajterhelés csökkentése, mely hosszabb távon hozzájárul az élhetőbb település megteremtéséhez.

A fejlesztés eredményeként javul a helyi munkaerő mobilitása, a munkahelyek kerékpáros megközelítése. A projekt hozzájárul a települések, a kistérség, a régió fejlődéséhez, illeszkedik a regionális programokhoz.

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírmihálydi Község Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-15-SB1-2016-00026

A projekt megvalósításának befejezése: 2019.01.29.


SAJTÓKÖZLEMÉNY